Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021


 

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

e-mail : oge.rhodos@gmail.com

http://oge-rodou.blogspot.gr/






                         


 

Χυδαία και εμετική χαρακτηρίζουμε την ανάρτηση του αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τον ειδεχθή σχολιασμό του απέναντι σε καταγγελία δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην Υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, τη δεκαετία του ’90.








Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίησή της από παράγοντα της ΕΙΟ πριν 22 χρόνια, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, δεκάδες γυναίκες βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης.

Περιστατικά που εντάσσονται στο μακρύ κατάλογο των περιστατικών βίας ενάντια στις γυναίκες είτε είναι εργαζόμενες, αθλήτριες, φοιτήτριες.

Οι περισσότερες γυναίκες σήμερα έρχονται αντιμέτωπες με τη βία της δυσκολίας της επιβίωσης, την αγωνία του να βρουν δουλειά, να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να τους προσφέρουν όσα έχουν ανάγκη.

Χιλιάδες γυναίκες στη Ρόδο, στις συνθήκες της πανδημίας σήμερα, έρχονται αντιμέτωπες με τη βία του να μην έχουν το παραμικρό εισόδημα, ούτε επίδομα ανεργίας γιατί ανήκουν στην κατηγορία αυτή των εποχιακά εργαζομένων που δεν έκαναν μεροκάματο. Γυναίκες που και αυτές πολλές φορές έχουν έρθει αντιμέτωπες και με φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και με το φόβο να μη χάσουν τη δουλειά τους μπορεί και να μην τα καταγγέλλουν.

Γυναίκες που υποτίθεται ο αντιπρόεδρος του σωματείου ξ/υ εκπροσωπεί.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σχολιάζει με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο τόσο σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, πολύ περισσότερο ένας εκλεγμένος συνδικαλιστής  εργατικού σωματείου, ενός κλάδου που η πλειοψηφία του είναι γυναίκες. Άνθρωποι με τέτοιες απόψεις δεν έχουν θέση σε πολιτισμένη κοινωνία πόσο δε στο εργατικό κίνημα αυτής.

Καταδικάζουμε με  τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιου είδους απόψεις και καλούμε  τη διοίκηση του σωματείου να πάρει άμεσα θέση  παραδειγματική απέναντι στο ποιόν του μέλους και «εξέχοντος» στελέχους  του.

Η Διοικούσα Επιτροπή της

 Ομάδας Γυναικών Ρόδου

Ρόδος, 21/1/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου