Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΓΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας καταδικάζουμε την εισβολή των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αιτία είναι οι στρατιωτικοί και οικονομικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, από τη μια η ΡΩΣΙΑ, από την άλλη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, προκειμένου να ελέγξουν για δικό τους λογαριασμό τον πλούτο της περιοχής (φυσικοί πόροι, αγροτικά προϊόντα, δίκτυο αγωγών).

Γι’ αυτό το λόγο δηλώνουμε κατηγορηματικά:

Δεν διαλέγουμε ούτε ληστή ούτε χασάπη.

Είμαστε ενάντια στους Ρώσους εισβολείς.

Είμαστε ενάντια και σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, όχι μόνο για το αμαρτωλό και αιματοβαμμένο παρελθόν τους (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Συρία,…), αλλά και για το σύνολο των ενεργειών τους στη περιοχή που τροφοδοτούν τις αντιδράσεις της Ρωσίας.

Είμαστε με τις γυναίκες, τα παιδιά και τις λαϊκές οικογένειες της Ρωσίας που θα πληρώσουν στα σπασμένα του πολέμου των ολιγαρχών.

Είμαστε δύο φορές με τις γυναίκες, τα παιδιά και τις λαϊκές οικογένειες της Ουκρανίας που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τώρα τις συνέπειες της Ρωσικής εισβολής, ενώ πληρώνουν ήδη εδώ και πολλά χρόνια (από το 2014) την επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που ανέτρεψαν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την αιματηρή βοήθεια φασιστικών και ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, εγκαθιστώντας στη χώρα ένα αντιδραστικό καθεστώς και κυβερνήσεις μαριονέτες.

Για όλα αυτά τη φετινή 8η Μάρτη, ημέρα της γυναίκας για την ισοτιμία και τη χειραφέτησή της ενάντια στην εκμετάλλευση, την αφιερώνουμε στις γυναίκες, τα παιδιά και τις λαϊκές οικογένειες της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Δεν κρατάμε ίσες αποστάσεις.

Είμαστε με τους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές.

Οργανώνουμε

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ στις 6:00 μ.μ.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου